Oysters nieuws detail
08-09-2019
Door: Jan van  Spaandonk

Eerste wedstrijd Oysters 1 veelbelovend

“Wij zijn niet ontevreden, maar ook niet helemaal tevreden”, dat waren de woorden na afloop van trainer Joost Dooyenburgh en Bjorn Vervoort.

“Wij zijn niet ontevreden, maar ook niet helemaal tevreden”, dat waren de woorden na afloop van trainer Joost Dooyenburgh en Bjorn Vervoort. Tevreden over het vertoonde spel (zeker in het laatste kwart van de eerste helft), over de positieve coaching naar elkaar toe en het gegeven dat er tot de laatste minuut geknokt is. Niet voor niets scoorden de Oysters in beide helften de laatste try. Wel waren er nog veel slordigheidjes, die je je op dit niveau niet kunt veroorloven. Maar het is een leerproces.

In het begin van de wedstrijd legde Ascrum de Oysters het spel op. Kleine foutjes werden afgestraft, penalty’s in line-out getrapt,  die werd in een maul en met kracht liepen de Amsterdamse studenten in de periode uit naar 10-0. Maar de Oysters panikeerden niet; ze speelden het eigen spel en verzilverde twee penalty’s omdat Ascrum wel erg veel fouten maakten. Met een krachtsinspanning kwamen de Amsterdammers weer op 17-6 maar doordat Ralf zijn vizier prima had afgesteld en er penalty’s gefloten bleven worden tegen Ascrum, bleven de Oysters in the game. Op slag van half-time wist Gijs Meeuwis even aan de aandacht van de verdedigers te ontsnappen en wist hij, op snelheid, Isaac Kense, naast zich. Dat houdt geen verdediging meer tegen en de ruststand was zeer veelbelovend 17-16.

De wisselcarrousel ging draaien en het duurde net te lang voordat de Oysters weer grip kregen op de wedstrijd. Ascrum wist zelfs in ondertal te scoren en de krachten van de Oisterwijkers vloeiden weg. Door de vermoeidheid waren helaas ook de eerste geblesseerden te bespeuren maar inzet bleef onverminderd goed. Door een mooie aanval op het einde van de wedstrijd wist Rik nog met een snoekduik 5 punten binnen te halen.

De eerste drie wedstrijden bepalen wie naar de Championship-poule (8 teams) gaan en wie naar de Trophy-poule (8 teams). Uiteindelijk neemt de ere-klasse afscheid van de nummer 16 van de competitie en mag nummer 15 nog play-offs spelen voor klassenbehoud. Met het vertoonde spel en de werklust van gisteren is dat laatste scenario nog heel ver weg.

Volgende week spelen we uit, in Middelburg, dat zelf niet in actie kwam in het eerste weekend omdat Hoekers de wedstrijd had afgezegd.

Alle foto's zijn terug te kijken op DEZE LINK

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
Mulloc.jpg