Oysters nieuws detail
02-12-2019
Door: Jan van  Spaandonk

Superweekend bij de Oysters

Resultaten misschien wat mager, maar de inzet hartverwarmend

De rugbyers van  Oysters 1 hebben hun thuiswedstrijd in de ereklasse tegen Amstelveen met 10-12 verloren. De Oysters stonden bij rust nog met 10-5 voor, door een mooie try (samenspel van Ralf Steenbakker en Toon van Spaandonk) maar zagen Amstelveen vervolgens op voorsprong komen door een try en een benutte conversie. De ploeg was vervolgens niet meer bij machte om de 10-12 achterstand weg te werken. ,,Er had meer ingezeten voor ons, maar door wat kleine foutjes kwam dat er niet uit", vond Oysters-trainer Joost Dooijenburgh. ,,Gelukkig vonden de spelers dat na de wedstrijd ook. Maar helaas viel het kwartje deze keer niet onze kant op."

Oysters II ontving een dag later the Vets uit Valkenswaard. Dat slaagt er sinds enkele jaren weer in om een representatief team op de been te brengen. Echter, het team van Oysters II is nog geen maat voor The Vets. Eindstand 74-0

Nog een wedstrijd en dat krijgt de derde klasse zijn langverwachte en gehoopte nieuwe indeling. De nummers 1 t/m 6 gaan dan bepalen wie er kampioen wordt en promoveert. Oysters (nummer 4 in competitie zitten er zeker bij.

De jeugd van de Oysters beleefde enkele koude uurtjes. Omdat de bosrand van sportpark de Wolfsputten zorgt voor lange schaduwpartijen duurt het lang voordat het hoofdveld helemaal ontdooid is. Het was daarom misschien maar beter dat de eerste helft van de Cubswedstrijd (Oysters-Eemland) zich voltrok in het zonnetje op de helft van de Oysters. Wat kun je over de wedstrijd zeggen? De cubs, gepromoveerd naar een hogere competitie, maakten een prima indruk tegen het sterke Eemland. De eindstand 10-43 gaf de verhoudingen goed weer.

Ook de Junioren zijn gepromoveerd naar de Plate-competitie. Vorige week speelden ze uit bij Haarlem (een kanshebber voor de titel) en nu ontvingen ze Den Haag (HRC) de andere titelkandidaat.

Het spel van de Oysters was goed, en bij de tijd en wijle hartverwarmend. Jammer dat de spelers zichzelf tekort deden door geen punten op het scorebord te brengen. Eindstand 0-41.

Ten slotte speelden de Colts (na de heroïsche wedstrijd van vorige week) nog een mooie pot rugby tegen Gouda. Dat ging heel lang goed op en neer en bleef ook lang in evenwicht. De kopjes van de Oysters gingen wel te snel hangen bij de eerste Goudse punten.

De einduitslag was daarom wel wat geflatteerd. 0-29.

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
Mulloc.jpg