Oysters nieuws detail
18-02-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Wie redt Oysters II

Verslag van de wedstrijd tegen Tarantula door Joris van Boekel

Afgelopen zondag mocht Oysters 2 thuis aantreden tegen het net iets lager geklasseerde, maar mede middenmoter, Tarantula oftewel de studenten uit Tilburg, alwaar de studiebeurzen nog wat langer zijn dan in de rest van het land. In mijn tijd op de universiteit van Tilburg waren er in ieder geval alleen baarden te zien bij de deeltijdstudenten. De ko was om 13.00 uur op een nog deels bevroren veld (waardoor de wedstrijd van e colts al was afgelast).

Ik had wat twijfels of ik iets moest gaan schrijven over deze wedstrijd, want die was niet om over naar huis te schrijven (en dan dus zeker niet publiekelijk alwaar mijn schrijfsels tegenwoordig eindigen). Aan de aanwezige spelers lag het, ondanks wat afmeldingen vanwege ziekte, kramp en andere kwetsuren, niet. Zelfs Robin, dat kleine tackelende robotje van Bassie & Adriaan, kon, na het breken van ongeveer elk botje dat zijn hand bevatte, eindelijk weer eens meedoen. Overigens niet te verwarren met Robin, de coach van Tito Tarantula.

Het leek erop dat iedere afspraak die voor de wedstrijd werd gemaakt niet kon worden nagekomen. Daar waar er 1 captain zou zijn die zou praten tegen de red waren het er bijna altijd 15. Daar waar er enkel positief gecoacht zou worden in het veld waren er met name bewoordingen in de verwijtende sfeer. Daar waar fases opgezet zouden moeten worden, stond maar 1 speler klaar en ga zo maar door. Dat leidde ertoe dat het een wedstrijd werd waarin het rommelig ging, hard ging (strijd was er zeker) en waarbij de tegenstander de ruimte kreeg om zijn eigen spelletje te gaan spelen. Tel daarbij op teveel fouten en het snelle uitvallen van een snelle winger door een hoge snoei-actie en het feit dat de ruimte aan de zijkanten lag en dan heb je alle ingrediënten voor een verlieswedstrijd.

 

Maar laten we ook niet vergeten dat er zeker positieve dingen te melden zijn. Het scorend vermogen van Oysters 2 is er bijvoorbeeld nog altijd: 4 tries met 1 conversie tegenover 5 tries van de tegenstander met 3 conversies. In dat opzicht waren de verschillen dus marginaal. Met Bob hebben we een aanwinst in de eerste rij vanuit de jeugd erbij en aan de kant van het veld stond nog een groot aantal mensen te popelen om ook minuten te mogen gaan maken. Als er volgend jaar 14 colts naar de senioren doorstromen, zal dat aantal hopelijk niet stijgen, maar het aantal teams wellicht wel.

Maar er is nog veel werk aan de winkel om Oysters 2 de springplank voor Oysters 1 te maken en daarvoor zijn vele handen nodig: wie de handschoen past, trekke hem aan! Aanmelden kan bij het bestuur of de hoofdtrainer.

Alle foto's op DEZE link 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg