Oysters nieuws detail
24-02-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Bestuur Vets zwicht voor actiegroep

Door Joris van Boekel

Afgelopen zondag was het weer tijd om naar Valkenswaard te gaan om aldaar te bezien of de Vets een goede pot rugby op het veld billijkten of dat zij zelf zin zouden hebben om iets anders te gaan doen, zoals bijvoorbeeld het spelen van de 13e hole die midden op het aldaar gelegen rugbyveld is gelegd.
Helaas liep het allemaal anders dan gedacht.

Nadat zwarte Piet controverses op heeft geroepen en cowboys en indianen spelen inmiddels werd verboden in Utrecht, is nu ook de edele rugbysport gezwicht voor de roep van een niet met naam genoemde en mogelijk landelijk opererende actiegroep: "acuut tegen het harde veld".
Daar waar Oysters 2 zou gaan shinen in Valkenswaard werd de wedstrijd afgelast. Het bestuur van de Vets was gezwicht voor de aanhoudende berichten op de social media. Nu is het niet bekend gemaakt of het de kritiek van de eerder vermelde actiegroep het harde veld is geweest die het bestuur daartoe heeft doen besluiten of dat het vanwege de vele plofkippen op de laatste BBQ van de Veterinaire Specialisten is geweest. Tegen dat laatste waren ook protesten aangetekend, maar een correlatie met die protesten is niet aangetoond.
Op social media is de aanslag op de speelwaardigheid van het veld nog niet opgeëist.
Het bleek dat de actiegroep ruime aanhang heeft verworven door het gehele land.

Het bestuur van onze eigen club was zo wijsch zich op zaterdag niet van de wijs te laten brengen door deze groep en de junioren 'testmatch' te laten spelen in Den Bosch. Ook in Leiden is het bestuur van DIOK (lees in dit geval dus: die-ook) gezwicht en werden wedstrijden afgelast, geannuleerd of zelfs helemaal niet gespeeld.

Nee, dan Groningen. Er gaat niets boven Groningen. Kennelijk was de temperatuur in het hoge Noorden dusdanig geweest dat onze sterren van Oysters 1 gewoon de vijfenhalf uur durende reis mochten aangaan om aldaar te laten zien dat Oisterwijk dus wel degelijk boven Groningen gaat. Nu is het strikt genomen ook zo dat het veld in Haren ligt (niet te verwarren met de aanstonds op te splitsen gemeente in de nabijheid van Oisterwijk) en dat er formeel gezien eigenlijk nog altijd niets boven Groningen gaat, maar dat laten we maar even buiten beschouwing.

Al met al een mooie zondag om eens te overpeinzen wat de zin van het leven nu eigenlijk is en na te genieten van Schotland die de Calcutta cup eindelijk eens in Edinburgh hield .
Was getekend, de mede-auteur van het boek "mensen met stralend witte tanden weten niet wat lijden is".

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg