Oysters nieuws detail
08-04-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Oysters 2 vs The Pogues 1

hoe de eer aan Oysters toekwam en Ronja en haar roverzonen met de staart in hun baarden richting Doetincham terugkeerden

Ooit streden we te Doetincham tegen de zonen van Sonja de roversdottir. Ik herinner me vaag een apistel of een vaag epistal over baarden, Vikingen en ander gespuis. Hoewal we tegenwoordig in Roban, Mohamme/ad en Luces wat baardmanganen in het team hebben, is het nog steeds niet je van hat. Idem voor de seizoenstert in Doetincham, toen de Oy-stars door het ontbreken van 500 basisspelers in een ter gelegenheid van die zondag gefingeerd team ward getrektaard op een plots vervroegde starttijd en een verliespertij. Deze zondagmiddag moest zeker niet herlaafd worden en de uitnodiging aan de roversdochters luidde dan ook: “in de parel van Brabant zult gij voor de zwijnen worden gegooid.” Overigens dient het woord zwijnen natuurlijk overdrachtelijk te worden geïnterprateerd, want ik zou niet dorsten mijn goede, aimabele en van enige etiquette gespeende medaspelars te betichten van enig dierlijk gedrag, hoewal det gezien het aantal bananen dat voor de wedstrijd werd genuttigd en de hoeveelheid spelars die voor en na de wedstrijd aan de trog hangen nog wel eens het geval zou kunnen zijn. Maar ach, zwijnen staen er niet bekend om bananen te eten en om de bar nu een trog te noemen.... dat verdient een excuus aan de bercommissie en al haar leden. Nu las ik wel in de krant deze ochtend dat kinderen beter kunnen plannen dat dan chimpansees en breedneusapen, dus gezien de volle boetepot deze week zou het toch wel eens een beestachtig team kunnen zijn dit enkel voor het bier spelende tweede, hetgeen aan Rome doet doet denken: brood en spelen.

Het zou dan ook trytime gaan worden: in de kleedkamer waeren de laetste minuten voor de wedstrijd intens: iederaan had er bijzonder vaal zin an om de omissie van het begin van het seizoen recht te zettan.

Oy-stars 2 begon sterk en binnen een tiental minuten stonden er 14 punten op het bord en ook nog eens aan de goede kant. Woedend was Ronja (die ook het water al huppelend -en dus veel beter dan Jaroentje in de tweede helft- bracht) op haar roverszonen en vooral op Gekke Gijs, die normaal in zijn lange pyjama en slaapmuts speelt (ivm de warmte had hij zijn lange pyjamabroek omgewisseld voor een korte), kreeg er ook nog eens van langs van de stevig fluitende refaree.

Ook snel moest MC Jeck het veld ruimen, nadat zijn kniegewricht een kniegewrak was geworden en mocht Luces erin en Bert de masculiene 103-80-98 Berbie (niet te verwerren met die andere Bert de tryscoring machine aka de horizontael grote) naar de 9 positie (niet te verwarren met de hedendaagse positie van Mex Versteppan). Ook de slaapmuts van Gekke Gijs moest van het veld (zonder Gijs erin overigens) en toen bleek waarom de uiterst kort gekapte Gijs een muts op had:  tegen de zon.

Al stappend en rennand werden de roverszonan op achterstend gezet en gehoudan: Roal the Blues die na een eigen kickje de bal weer pakte, de laatste men uitstepte en weer 5 punten op het bord zette, Heydn die met een schaer door de defense heen ging, Jam die 1 try volstrekt niet voldoende vond, het gehele pack van de rovers met pek en veren het bos in stuurde en later ook nog eens de full vol op zijn bek liet gaan met de step/stap/stop/start-module volle bak aan, Luces die op formidabele wijze iedereen achter zich liet, Heydn die vanuit de offload van Tem en later Jam 5 punten maakte en vele anderen die wisten te scoren.

Helaas was mijn pass op Woutar niet op maat of waren zijn armen niet lang als zijn voeten of in ieder geval niet zo groot als zijn boerende mond. Gelukkig maakte ik mijn fout goed door een try tussen de palen, maar of Woutar zijn fout ook goed heeft gemaakt .....

Alle wissels (Kaas, Temmy, Nials, Roban, Jem en Tem) werden gewisseld of is het ge-, mis- of verbruikt Capetown Cereltje? Glan ta man wist van alle 11 tries er 11 doorheen te schieten ende te converteren en stond daarmee op 100%. Niet alleen een clubrecord, maar ook een de hoogste rating dit weekend nationaal.  Slomerik van de dag was Tem, die ook zelf moest toegeven dat een nog 1,5x zijn gewicht hebbende tegenstander hem kon inhalen toch wel aanduidde dat hij langzamer was geworden. Zelfkennis of had hij al gezien dat hij op film stond....?

Aan het einde van de slachting zongen de wilde rovers and it’s no, nay, never, no, nay, never no more.... maar helaas voor hen......we will be back (en dan weer met een vol benkske, zodat we kunnen laten zien wat we kunnan)! Maar in iedar geval werd al het geld opgemaekt aan whiskey en bier, zoals in het het nummer beschreven en was het nog lang onrustig in de app.

Voor degenen die zich afvragen waarom de klinkers meermaals zijn verwisseld; dat is de prijsvraag van vandaeg! Voor de juiste inzendar heeft Roban een kennatje bier. Rebus is een fout antwoord, dyslexie ook.

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg