Oysters nieuws detail
15-04-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Colts ook in Utrecht de betere

Mooi verslag door Boet & Loïc

Na een non-alcoholavond stonden we met onze frisse kopjes bij het leukste zwembad van Oisterwijk. We wisten dat we na deze partij een prachtig feest zouden hebben aan de Scheibaan te Oisterwijk, althans voor de tweede en derde jaars. De eerste jaars werden ondanks hun hoge inspanningen volledig buitengesloten van dit geweldige festijn.

 

Onderweg naar Utrecht, de reis viel reuze mee en de temperaturen waren zeer aangenaam. Aangekomen in de Domstad, was het even zoeken, want de navigator (Kip Selders) gaf een weiland als eindbestemming aan. Na 10 minuutjes stonden we op het veld en veel ‘warming-up’ hadden we niet (nodig), want het zonnetje scheen er heerlijk. Na een goede voorbereiding spraken we elkaar de moed in en begonnen we aan de wedstrijd.

 

Wij trapten af en URC was zeer scherp in het begin, waar wij nog de nodige steken lieten vallen. Toch hadden wij in de beginfase van de wedstrijd veel balbezit en dat resulteerde in de eerste try van Martijn Cohen, die overigens een erg sterke indruk maakte gedurende heel de de wedstrijd. Door onze onoplettendheid in de eerste helft wist URC nog een try te drukken en daarbij de conversie geheel raak te schieten. Het bleef lang 7-7 staan en zo gingen wij ook de rust in.

 

In de rust kregen wij kritiek te verwerken van coaches. Wij waren het eens met de kritiekpunten en vonden dus dat het in de tweede helft beter moest. De belangrijkste punten waren: niet kicken en niet veel over hun centers spelen, deze waren namelijk uitzonderlijk sterk.

De tweede helft ging van start en URC trapte af. Er stond gelijk veel druk op de ketel, mede mogelijk gemaakt door de sterke en grotere voorwaartsen van URC. We begonnen de tweede helft niet goed en begonnen ons ook aan elkaar te ergeren, dit kan natuurlijk niet door de beugel. Nadat captain kip de desbetreffende jongens had aangesproken ging de focus-knop weer om en waren we weer het mannetje. Dit lieten we blijken door een bevrijdende try te drukken die rust bracht in het team. Bart van Beckhoven kreeg deze op zijn naam, mede door goede support van Hugo en Marco. Na deze try kregen wij wat meer grip op de wedstrijd. De discipline werd beter en Stef ging balletjes vangen, dit deed Stef uitstekend. Door deze goede inzet kon Kas er nog een schepje bovenop doen. URC leek gebroken maar niks was minder waar, ze bleven hard werken maar dit was niet genoeg om ons te breken. Nadat Marco zijn vleugels uitgespreid had vloog hij zo richtig de try-line om er nog een te drukken. Pieter, die heel de wedstrijd de kicks voor zijn rekening nam hoefde deze niet te nemen omdat de Ref een hoge tackle constateerde nadat Marco hem drukte, gele kaart en 10 minuutjes rusten. Hierna hebben de wedstrijd keurig uitgespeeld en zo zetten wij een goede stap richting de Finale op 12 mei.

Echter, het kwaad was nog niet geschied. Het laatste kwartier was de discipline ver te zoeken en werd er teveel gepraat. Dit mag zo niet, dit realiseerde wij zelf ook.  Volgende week verwachten wij de Blue Colts in Oisterwijk. Bij een winstpartij mogen wij onszelf kampioen noemen van Plate A 2e fase. Laten we echter niet te hard van  stapel lopen.

Ovale groet,

Løîc & Boet

LINK naar alle foto's

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg