Oysters nieuws detail
15-04-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Uit tegen Wageningen

Of...hoe meer Nicken hoe meer vreugd. Door Joris van Boekel

Op zondag verzamelden we niet, want de Brabaren komen uit alle windstreken zo lang deze maar binnen de provinciegrenzen liggen. Eenieder met een boven de rivieren ontwikkelde lactoseintolerantie wordt vermoed ongeschikt te zijn voor deze van agrariërs afstammende wildebrassen. Dat wil echter niet zeggen dat deze eenkennigheid zich zover uitstrekt dat er ook enkel binnen diezelfde grenzen wordt gespeeld: Wageningen was deze week de plaats van bestemming en werd voor de gelegenheid omgedoopt tot WageNicken. Brabarians zou daar het hoofdmaal bereiden nadat de vrouwen van de universiteitsstad de Zeeuwsche dames zouden uitschakelen en WieNietWageningtWieNietWint 1 Gijs met zijn en onze Doetinchemse vrienden (waaronder Roel de commandoboy die nog samen met onze Nick de navyboy had gespeeld) zou oprollen. Of dat allemaal is gelukt, is de selecte groep Brabaren onduidelijk gebleven, hoewel de feestvreugde bij het afsluitende rugbyritueel met een paar kratten bier, boeren en liedjes die niet geschikt zijn voor 16 jarige dochters (althans zo is mij ter ore gekomen) omlijst deed vermoeden dat ook de uit spelende clubs er schik in hadden (gehad).

De diverse afmeldingen (14 man in teamers), maar uiteindelijk 8 op het veld aangevuld met 10 Oesters, waaronder mijn mede coltscoach TonNick (niet te verwarren met dat drankje), die Nicks anders te doen hadden deze zondag, de afmelding van de man met de shirts (en daarmee de shirts zelve ook) en de later in de app geplaatste analyserende woorden van coach, captain, teambaas en 5 tot 6 minuten spelende Stefan Horner van Red Bull (niet Salzburg), zorgden voor een wat geïmproviseerde warming up.

Dat er maar 10 Oesters in WageNicken waren aanbeland, was te wijten aan het Barbaarse feest in Oisterwijk, alwaar de wijn, speenvarkens en overige spijzen door de lucht vlogen en de bard Bart opgeknoopt werd in een boom vanwege zijn liederlijke zangkwaliteiten en borstengefriemel.

Al snel bleek dat het geen probleem was om al onze Nicks in te zetten, want de Brabaren hadden geen eigen Nicks. Na een voorstelrondje kende iedereen elkaars naam: “Nick” (met onderscheid in de vorm van bijvoeglijke naamwoorden a la de langste Nick, navyNick en Boxtelse Nick) of “Heu” (en dat zonder enig onderscheid). Eenvoud maakt kracht, zoals ook de makers van de jukebox van één van ons moeten hebben gedacht toen hij een prachtige rode motorfiets wilde ontwerpen.

Wageningen bracht een mooie mix van oud en zeer met jong en krachtig op het veld. Een enkeling van WieNietWageningtWieNietWint 1 zat op de reservebank en in het laatste deel zou zelfs nog een dame aantreden om haar debuut in de eredivisie van het Hollandse rugby te maken. Het bleek wel weer: iedereen wil graag tegen die Brabaren spelen.

Hiertegenover stonden de afgetrainde Brabarenlijven (waarbij sommigen zich met name hadden bekwaamd in het drinken van allerhande substanties en hun trainingen daarop afstemden) en dit beloofde dus een mooie wedstrijd te worden.

Uiteindelijk begonnen we met twee Nicks om het verrassende en verwarrende effect van teveel Nicks te vermijden. Ze mochten allebei in de eerste rij starten, omdat hun namen nu eenmaal als eerste werden afgeroepen (en dan krijg je dus nummer 1, 2 of 3). De ene Nick sprong al snel over de schut(ting) en over de tryline voor de eerste 5 punter. Om te voorkomen dat hij zou denken dat het Nicks met hem zou worden, werd hij beloond met een plaatsje op nummer 12 bij de handtassen waar hij eigenlijk zo van houdt (en zij van hem). En zo kon MoNiek, de buitenechtelijke zoon van Stevie Nicks en aanleiding voor de ruzies tijdens het opnemen van de cd Rumours, het veld betreden. Het aantrekken van het van WieNietWageningtWieNietWint 1 geleende en binnenste buiten te dragen en aldus naar wit met geel onder de oksels verworden shirt was niet Nicks bij zijn gemiddeld horizontaal grotere lijf dan dat van de rest van de Nicks. Hilariteit alom en tenminste 5 minuten extra tijd in de wedstrijd erbij. Dat is dan ook weer niet Nicks als de net voor de wedstrijd gevallen moesson ervoor zorgde dat er van het aanvankelijke lenteweer Nicks meer overbleef en het erop leek alsof we in de Surinaamse jungle speelden.

De tries bleven zich opstapelen en niet alleen van Nicks, ook AdNicks (aka Adlips) verSchalkxte er een door bovenop een bal te gaan liggen die al in het trygebied was gelegd. Ook HaydNick, GleNick, ikNick en Boxtelse Nick (of kortweg B Nick) kwamen tot scoren. Vandaar dat die laatste ook beloond werd met een 14 positie alwaar hij reikhalzend bleef uitkijken voor weer een diepe kick, een lange pass of een wedertoetreding tot de 1e rijgelederen, wie zal het zeggen. Niet dat hij er Nicks van bakte daar, maar hij vond het gewoon Nicks. Wel leuk om twee 1e rijers in de backs te hebben. Vooral toen Boxtelse Nick bedacht dat het na een ko tijd was voor een tackle met ko effect: Nicks zal voor hem wijken dacht de tegenstander van een kilootje of 20-25 lichter. Maar Nicks is zoals het lijkt en B Nick liet zien dat YouTube niet altijd de juiste bron is om je aan te spiegelen als je 4e klasse speelt en B Nick een soort Samoaanse tackle maakt.

Gezien het vrije doorwisselprogramma dat op de leeftijd van enkel Brabaren, maar ook WageNickers, nodig is, was ik gerechtigd om bij het vlaggen de comment of the match te ontvangen na een try van HaydNick toen de WageNickse full back zei: "een sidestep is toch verboden in de 4e klasse?" en dit is het enige dat niet gelogen is.

Helaas werd de klinkende overwinning door een digitaal foutje een glansloos verlies met 56-5, maar niet getreurd zo wordt er niet gevochten om de zo fel begeerde non promotieplaats.

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg