27-10-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Dik verlies voor Junioren

Quirijn Schuurkes met het verslag

Zaterdag vertrokken we vol goede moed om 9:30 uur richting Rotterdam, een van onze sterspelers Taeke Kelders was er helaas niet bij.

De wedstrijd bij RRC begon om 12 uur op een bijna nieuw kunstgrasveld, dat was even wennen. De bal was nat en glad en het leek soms wel of er zeepsop op zat. De eerste 10 tot 15 minuten waren wij heel goed aan het spelen, we zetten druk, maakte onze tackles en door het goed oplopen liet RRC ook ballen vallen.

Maar na die 10 tot 15 minuten lieten we het een beetje vieren en de Rotterdammers kwamen er makkelijker doorheen. Zij zagen dat wij best goed waren in de driekwarten en RRC ging daarom steeds meer voorwaartsenspel spelen. Helaas gingen wij daar een beetje in mee en omdat zij fysiek veel sterker waren liep de score snel op. Gelijk na de rust liep het echt heel slecht ze scoorde in 5 minuten 2 keer. De uitleg van de coaches nog vers in onze oren probeerden we ons eigen spelletje te spelen en dat werkte, we gingen toen steeds beter spelen.

De laatste 10 minuten ging het voor mijn gevoel echt best wel goed we liepen op en maakte onze tackles waardoor de druk bij de tegenstander kwam te liggen. We kwamen er ook een paar keer doorheen maar helaas konden het net niet afmaken. De eindstand was 45-0 verloren