Oysters nieuws detail
29-10-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Oysters II of het weekend door....

Joris van Boekel

Student anno nu: afgefakkelt en met nul punten op zak

(vrij naar de kop in BD op 29 oktober 2018)

Een weekend vol overwinningen en een strijd tegen het onderwijs in het Engels

Op zondag 28 oktober 2018 speelden Oesters Vlaggeschip uit in Leiden alwaar zij een verdiende zege binnensleepten (14-36), speelde Oesters 3/Eenden 1 thuis in Boxtel tegen zwarte stieren (na roze panters en paarse varkens een nieuw fenomeen op de Hollandsche rugbyvelden), die lammeren richting de slachtbank bleken te zijn (63-12 onder de bezielende leiding van Piet Hein) en moest Oesters 2 het opnemen tegen het 1 plaats hoger geklasseerde USRS 2 oftewel de Utrechtse Stucadoors Rammen Stevig. Voor eenieder die geen zin heeft om deze nonsens te lezen: alle drie de teams wisten de winst binnen te halen. Voor iedereen die wel wil lezen, zullen spelerspecifieke achtergronden en andere geheimen worden onthuld, die niemand eerder te weten is gekomen.

 

Uit de inleiding vermag de oplettende lezers reeds hebben opgemerkt dat de nobele Nederlandse taal in ere zal worden herstel door dit gehele stuk. Net zoals de Fransen, die weigeren om hun eigen taal te laten doordrenken met Engelse termen (zelfs in het rugbyspel) zal in het navolgende alles vernederlandst worden. Daar waar dit op moeilijkheden stuit, zal dit desondanks voortgezet worden. Mocht u of uw buurman met een iets lager IQ, EQ of AQ dit hinderlijk vinden, dan kunt u uw opmerking of klacht sturen aan voorzitter@oysters.nl en zal mogelijk in een volgend verslag rekening worden gehouden met uw wensen en uw tere ziel. Dus schroom vooral niet om te reageren.

Ook ik had deze week de eer om de stucadoors te mogen ontvangen in de Parel van Brabant. Aangezien zij een plaats hoger stonden en 80% van hun wedstrijden wel hadden weten te winnen, beloofde het een spannend daggie te worden. Datzelfde was de dag ervoor bij de colts al het geval die uiteindelijk met 38-31 Gouda van de mat wisten te vegen om zodoende hun eerste ronde van dit seizoen ongeslagen af te sluiten. Daarbij lieten ze zien dat inzet, veerkracht en doorzettingsvermogen stekker wapens zijn. Dat belooft wat voor de toekomst!

 

Zittend op de voor mij gereserveerde kruk zag ik 6 oud colts binnen wandelen; de een wat later dan de ander, maar allemaal het toonbeeld van de sterke Oysters-jeugdopleiding en een vaste waarde in Oysters 2 aan het worden (gezien hun basisplaatsen zeer zeker). Vanaf volgend seizoen dus geen plaats meer voor snurkers zoals ik. Wel fijn om weer eens naast mijn favoriete en uiterst erudiete metroman Roel te mogen staan (eerder hadden we al een match op grinder) en aan de andere zijde Luc het beest (brr ik heb het koud, maar gelukkig had Glen zijn bodywarmer bij zich) te hebben om het af te maken.

De afspraak was om de eerste helft vanaf de aftrap (inderdaad geen Engelse termen meer) een goede eerste indruk achter te laten, want stucadoors houden van doorwerken en als je ze de ruimte geeft, witten ze alles, witte wel. En zo geschiede; meteen vanaf het eerste balcontact gingen de oesters er hard in, soms wat al te enthousiast, maar zeker met volle overgave. Met een eerste rij met Sjoerd, zijn grote broer Tommy en Kees (geleend van USRS) was er weinig te verliezen, maar in de zetstukken en met name de worstelingen om de bal (adequate vertaling vanuit Google kennelijk) was het zwaar (dat zijn die mannen natuurlijk al, maar dit is figuurlijk bedoeld en dan niet doelend op hun figuur). Desondanks werden ook die steeds meer voor Oesters en kwam iedere bal die er aan de andere zijde uit kwam onder een dermate druk gespeeld dat de halve vlieger op nummer 10 er niet heel veel mee kon. Bart van B te O had, tot groot genoegen van van B sr ook te O, de halve worsteling om de bal op nummer 9 aan de andere kant in zijn zak zitten en wist de druk telkens maximaal te houden.

Uiteindelijk moest dat tot iets moois leiden en dat deed het ook: Kas(t) van E te O scoorde na een mooi uitgespeelde DSPOKNR move, die de gehele 3/4 lijn van de stucadoors op het verkeerde been zette: korte lijn naar binnen, pop op de volgende, maar in dit geval niet en naar buiten (tja, een move is er ook niet om  uitgevoerd te worden, maar om het spel te structureren en het blijft een spel dat je moet spelen). Ook een "dikke mannen rennen om het hardst" pakte goed uit toen Bart de beste monteur van heel Brabant en daar buiten al vooraf aangaf een underslijn te zullen lopen, Dirk de kopdoder aan de binnenkant liep en Bart die voorspelde lijn ook gewoon liep (afspraak is afspraak anders boetebal, staat overigens een mooi filmpje van Kwade Kooper waar hij een zendapparaat voor zijn stem om gehangen heeft gekregen tijdens een wedstrijd en ook voorspelt wat ze gaan doen) waarna ook hij "een probeer" aan zijn puntentotaal mocht toevoegen. De volle achter aan de andere zijde wist hem ook niet meer naar de grond te brengen door een omweggetje via rechts.

 

Uiteindelijk wist Kas(t) van E onder het toeziend ook van van E sr ook te O drie "probeers" te maken waarin hij telkens de tegenstander versteld achter liet vanwege zijn snelheid, versnelling en een enkel handje-af. Ook Luc het beest liet zijn tegenstanders versteld staan, want wie verwacht er nu dat die ogenschijnlijk rustige jongen met zijn iets te grote shirt vervolgens vier man omver gooit, de vijfde ook even richting het grasmatje stuurt en bij de zesde moet erkennen dat de kramp in zijn kuiten net iets te erg begon te worden. Ondertussen levert dat wel weer de nodige kneuzingen bij mensen met andere shirts op en en enkeling die niet meer wenst op te staan. Gelukkig hield hij zich in, want bij Zaandijk Rugby hebben ze Luc in de volle beest stand mogen ontmoeten waarna er een krak volgde en vervolgens de ziekenwagen.

Het was ook de dag dat een veel ervaring hebbende en prachtig gekortwiekte Dirk aka Ijs-T aka kopdoder aka meneer kannibaal speelde en de terug van nooit weg geweest Tommy aka meneertje bots zijn duikbrevet haalde over de stapel met liggende spelers.

Aan het einde was het er reguliere vertier, de mannen van de wedstrijd, slecht gezongen liedjes, MC Jack die 5 uur te laat arriveerde (over boetebal gesproken), omgewisselde tassen en vooral veel onnodig kabaal. Over die mannen van de wedstrijd: die stucadoors vonden zichzelf zo belabberd spelen dat hun coach het bier moest opdrinken dat de aanvoerder niet lustte en onze Kees werd uitgeroepen tot hun man van de wedstrijd. Daarvoor kunnen meerdere redenen zijn, zoals de kleur van zijn tas en het logo dat daarop stond, zijn eclatante optreden op het veld (hoewel ....) of misschien gewoon zijn opvallende hemd dat hij over zijn broek, maar onder zijn das droeg.

Over Kees gesproken, na de wedstrijd ging het lang over bier en worsten, die onze Kees gesponsord door de lokale supermarkt zou gaan verorberen. Ook in de toepassing op de mobiele telefoon waarmee onderling berichten kunnen worden verstuurd, zowel naar 1 als ook naar een gehele groep, ging het over die worsten totdat de lokale supermarkt aangaf dat ze die niet in het assortiment hadden. Omdat het een rubriek is die ook wordt gelezen (leest iemand dit trouwens) door minderjarigen wordt er het zwijgen maar toe gedaan. Kees veel succes met de worsten en versla onze frikadellenkampioen Roel de Bosnimf, die omgerekend ongeveer 1.350 gram frikadel opeet op een reguliere avond.

Volgende week weer een wedstrijd, weer een hoop gedoe en misschien zelf weer een verhaal. Voor uitslagen, wedstrijdanalyses en nuttige informatie kun je het verhaal ook dan weer overslaan


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg