Oysters nieuws detail
03-12-2018
Door: Jan van  Spaandonk

Zevende winst op rij voor Oysters II

Joris van Boekel met het verslag

Waar moet je het over hebben bij zo’n wedstrijd, zoals onze maarschalk van Roe(ffe)l het zei nadat we met wederom een monsterscore van het veld waren afgestapt. Natuurlijk Kun je het hebben over een echt Nederlands onderwerp, zoals het weer (want ook de temperatuur was weer een record, zo zeiden ze = de weermannen), de integratie en de op de rugbyvelden aanwezige segregatie, maar of dat een leuk verhaal oplevert is maar de vraag.

Je kunt het hebben over de toto 3e klasse waar O.D.T. is ingedeeld, waarbij er al meermaals meer dan dubbelde cijfers werden behaald en scoringstotalen van +300 tot +500 te zien zijn in de na volgende week tusseneindstanden. Uiteraard zijn er dan dus ook teams met -300 punten, waarbij onze spinnenvrienden uit Tilburg en de gisteren bezochte Vets de absolute toppers zijn. Een paar voorbeelden:

Wageningen wint met 96-0 in de Betuwe. Eindhoven in eigen huis met

131-21 van de scrumboks (die kennelijk geen achterwaartsen bij de scrumbok hadden getraind), USRS 2 veegt de Vets met 114-14 van het veld, O.D.T. pakte vorige week uit met 127 punten thuis tegen Nieuwegein en datzelfde clubje heldhaftigen is deze week op eigen veld met 0-125 geëindigd terwijl de Olifantenmet 0-101 verloren.

Noot van de sponsorcommissie en de feest annex biercommissie: O.D.T.

is dus de absolute winnaar als het om de hoogste score van deze seizoenshelft tot nog toe gaat wat reen is voor een gratis fust bier gesponsord door het bestuur en de club van 100.

Je kunt je afvragen hoe de bond deze teams op deze wijze heeft kunnen indelen en/of hoe deze teams hier terecht zijn gekomen. Dit kan immers niet; voor geen van de spelende teams kan dit als bijzonder prettig worden ervaren. Niet voor de winnaars, maar ook (of misschien zeker) niet voor de verliezers. Ik kan me niet voorstellen dat een doelsaldo van -250 in 2 opeenvolgende wedstrijden je club, de motivatie en de individuele spelers goed kan doen. Ook rugby Nederland doet dit geen

goed: krachtsverschillen zullen er altijd zijn, maar deze zijn te enorm en geven te weinig aanknopingspunten voor groei en continuïteit.

Ik vermoed echter dat de hoge hoed waaruit de poule-indeling wereld getrokken niet voor beroep vatbaar is (geweest), zodat de commissie van beroep niet bezocht kon worden om de twijfels hierover te uiten en te trachten de competitieleider op andere gedachten te brengen.

In de poule Noord-Oost is het al wat beter waar alleen Feanster 104-10 maakt, (uitgerekende) de wilde rovers 112-10 en GSRC 80-22 op de teller wisten te zetten. In Zuid-West wist alleen Dukes 3 100-0 te maken op eigen veld tegen oeminoeminoemi en in Noord-West waren er eigenlijk geen hele grote uitschieters.

Het lijkt er dan ook op dat met name in de poule Zuid-West heel sterke en heel zwakke 3e klasse teams zijn ingedeeld en dat is voor de sportiviteit, spanning en het humeur eigenlijk jammer.

Over de wedstrijd hoeft niet veel gezegd te worden anders dan dat deze derde of vierde grote score op rij en 7e winstpartij op rij niet direct een kroon op het werk was. Slecht was het zeker niet, maar echt goed...? Vermeldenswaard waren Ryb (geen typfout) Kelders, Barts last minute ko-poging, Luuk en Mo op de wing, geen dame in de kleedkamer als het nodig is en Des met een ijsbeentje. Memorabel waren de 80 meters of fame van Loidefix en Pepijn die vanaf de eerste start op de center een prachtige lijn dwars door de verdediging liep en zo waren er nog 12 momenten die een score opleverden. Ik vermoed dat ik een keer over de lijn ben gelopen en dat Pim de topscorer van Oysters aan het worden is, hoewel er deze week maar 4 conversies aan hem toegekend werden (lag aan die kleine lage cricketpaaltjes).

Verder niks dan HULDE voor die ene kerel van Vets, Rens vd Gevel, die er al wel was toen wij aankwamen voor de wedstrijd, de kleedkamer voor ons open deed (net als in Bemmel was het clubhuis nog gesloten), de lijnen ging zetten, de postprotectors erop deed, de vlaggen uitzette en vervolgens ook nog eens de wedstrijd speelde. Waarom hij niet als clubheld in het BD staat, is onbegrijpelijk. Waarom zijn teammaten hem niet hielpen is dat ook en misschien wel ........ (de bond voor huisvrouwen die niet in kleedkamers verblijven heeft in samenwerking met de arbitragecommissie deze laatste opmerking geschrapt.

Aanvullende opmerking van de redactie: dit vanwege het feit dat de kijkwijzer niet op nieuwsartikelen van toepassing is).

Hopelijk worden de nieuwsberichten van de clubs in den lande net zo fervent nagespeurd als de lijstjes om te beboeten en wordt er iets aan gedaan. En als dat niet wordt gedaan, vragen we Mr Spong om alle 6.474 getuigen bij de eerstvolgende hoorzitting te laten horen opdat de commissie een goed onderbouwde beslissing kan nemen. Dat mag een kop-staart beslissing zijn, want soms zijn het -net als gisteren- de resultaten die tellen.

Met vriendelijke groet,

Joris van Boekel


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg