Oysters nieuws detail
05-05-2019
Door: Jan van  Spaandonk

Oysters I wint en promoveert

Thriller in Utrecht beslist met de laatste kick

Een goed gevulde touringcar en vele losreizende supporters, en dan nog de wetenschap dat er veel Oysters afkwamen op het Oldiefestijn in Oisterwijk, vormde de opmaat voor een sfeervolle Utrechtse rugbymiddag.

Het wisselvallige weer, waarbij opviel dat de wind gedurende de wedstrijd 3 keer van richting veranderde en het fanatisme van de tegenstander beloofde geen gemakkelijke middag.

Het spel golfde op - en neer waarbij gezegd moet worden dat Utrecht telkens een voorspong had. Met individuele acties van de Oysters werd telkens de achterstand goedgemaakt maar het compacte en fysiek sterke spel van Utrecht leverde veel problemen op. Toen Oysters door een gele kaart met 14 spelers kwam te staan scoorde de Domstedelingen tweemaal. De ruststand  27-19 was weliswaar niet onoverbrugbaar maar wel zorgelijk.

Utrecht bleef na rust uit hetzelfde vaatje tappen en het was de vraag hoe lang de zware mannen dat vol zouden houden. Precies een kwartier en toen leek de wedstrijd te kantelen. Met een fantastische run zorgde Ralf voor de aansluiting en toen Kees Kuijpers zijn try binnendook trof een Utrechtse schoen zijn hoofd. Opzet vond de Referee en de Utrechtse nummer 5 kon inrukken. De laatste 8 minuten een overtal situatie met nog maar één opdracht....de laatste try maken.

Een goed opgezet lijnspel met een rare pass de hoek in, die door Haydn op mirakuleuze wijze met de voet werd binnengehouden leverde zoveel druk op dat de tweede center van Utrecht (die de bal met een kick wilde ontzetten) blunderde. Een racket die recht omhoog vloog en door Luuk (foto) werd onderschept en na een tussenstation in de veilige armen van Boris landde. Hij scoorde de belangrijke try!

Toch richtte Utrecht zich nog eenmaal op. Met nog een minuut op de klok startte zij hun eindoffensief. Met hun zware voorwaartse mannen beukten ze op de Oysters in. Die leken stand te houden. Maar plots was daar toch een gaatje en Utrecht prikte daar op juiste moment doorheen.

Stand 39-40. De conversie raken en de zege zou zeker zijn. Maar de jonge Full Back van Utrecht die in het kickwerk al 17 punten had laten liggen in de wedstrijd mistte ook de belangrijkste trap van de wedstrijd. Scheidsrechter Obbe Winkels floot meteen voor het einde. Waar het lang niet naar had uitgezien was toch waarheid geworden. Oysters I is gepromoveerd naar de Ereklasse.

Alle foto's op DEZE link


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
Mulloc.jpg