Oysters nieuws detail
27-05-2019
Door: Jan van  Spaandonk

Oysters derde op NK Sevens in Hilversum

In een waanzinnig sterk bezet NK- Sevens toernooi in Hilversum wisten de Senioren van de Oysters met hun team wederom hoge ogen te gooien.

In een poule met ‘Gooi (finalist Ereklasse) en Amstelveen (Ereklasse) en Wageningen (dat niet op kwam dagen) mochten de jongens van Oisterwijk meteen aan de bak.

Amstelveen bleek eigenlijk geen tegenstander omdat dat team geen Sevens speelt. Het probeerde aan te klampen. Met snelle aanvallen en geconcentreerd spel wisten de Oysters de vroege ochtendwedstrijd (10.00 uur) vrij gemakkelijk te winnen. 42-5

De tweede wedstrijd (uurtje later) tegen ’t Gooi was van een ander Kaliber. Dit team staat al jaren aan de top van het Nederlands Rugby en vooraf wisten de Oysters dat men, om het sterke Castricum te ontlopen, moest winnen van deze club uit Naarden.

Geen gemakkelijke opdracht maar geen onmogelijke.  Allebei de teams maakten drie try’s maar omdat Ralf Steenbakker zijn kickspel heeft geperfectioneerd haalden de Oysters vier punten meer.

De wedstrijd eindigde daarom in  21-17.

In de kwartfinale in de Winners-poule botsten de Oysters nu op de regionale rivaal, the Dukes uit Den Bosch. Weer een wedstrijd om van te smullen. Volgend jaar in de Ereklasse staat deze wedstrijd ook weer meerdere malen op het programma en iedereen kan zich hierop verheugden.

Weliswaar speelden de Bosschenaren een prima wedstrijd maar het waren weer de Oysters die aan het langste eind trokken. Foutjes aan Oisterwijkse kant werden door the Dukes niet afgestraft en andersom wel. Eindstand 21-10.

Vervolgens wachtte in de halve finale het op papier sterkste team van Nederland, Hilversum. Met weinig jeugd maar een bijna volledig bij elkaar gekocht team wist Hilversum de leiding te nemen. Telkens wisselde het stuivertje en de Oysters stonden ook nog even op voorsprong.

Uiteindelijk bleef de teller voor de Oysters steken op 21 en die van Hilversum op 31.

 

Hilversum speelde de finale tegen Castricum en won die met 15-10. En de Oysters eindigde als derde wat weer gezien mag worden als een bovenste beste prestatie.

Alle foto's op DEZE link

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
Mulloc.jpg