Oysters nieuws detail
27-02-2018
Door: Jan van  Spaandonk

T(h)riller in Groningen

Door Pim Meeuwis

T(h)riller

Afgelopen zondag was het zo ver. De uitwedstrijd van het seizoen (248KM enkele reis) we mochten naar Groningen. Dat betekende dat de zondag al vroeg begon met rugby om kwart over 9 ‘Sochtens voor sommige iets later, kom gewoon op tijd mannen. Dus na wat vertraging konden we in de busjes die toch een heel specifieke indeling hadden. Zo was er een front-5 bus (met Pim v Esch de vreemde eend in de bijt) en werd film gekeken, getinderd en geslapen in de busjes. Gelukkig ging de reis in etappes, Trainer Joost had zijn connecties aangeboord en een fantastische lunch geregeld bij vd Valk in Assen. Heerlijk om de benen te strekken en de koppen weer op wedstrijdfocus te krijgen.

Dit was ook nodig na alle cowboyverhalen van de afgelopen jaren over aardbevingen en de Siberische beer die dit weekend toch echt Nederland binnen kwam gewaaid. Dus konden we wel spreken over een gebied dat veel natuurgeweld kent. De mannen gehard door deze omstandigheden boden dan ook prima weerstand tegen de anders zo meedogenloze Oyster tornado. Deze anders zo overrompelende blauwe storm die doorgaans vroeg op voorsprong komt, kwam al snel tegen een achterstand aan te kijken. De door het wad gevoede Groningers die gemiddeld toch een centimeter of 20 groter waren en een kg of 20 zwaarder liepen dwars door een aantal tackles heen. Dit bleef de gehele wedstrijd een probleem aan de blauwe kant. Echter met de bal in de hand lieten de Oysters keer op keer zien over fantastisch rugby te beschikken en van zijlijn naar zijlijn werden bal en Oysters gelanceerd. Met de rust stonden we dan ook comfortabel voor; 10-24. In de tweede helft kregen we minder grip op de wedstrijd, we speelden met wind tegen en Groningen ging meer gebruik maken van de grote jongens die ze hadden. Zo kwamen ze gevaarlijk dichtbij en zelfs voor. 10 minuten voor het einde stond het 34-29, kop op, hard werken en binnenhalen was de opdracht voor de laatste 10 minuten. Na fantastisch werk van onze driekwartlijn (offload na offload) konden we net voor het laatste fluitsignaal ons revancheren en met een 34-34 stand kwam alles aan op de conversie. Deze werd vakkundig binnen getrapt. Met nog een minuut op de klok was het consolideren en uitzingen. Toen dit gelukt was ontstond een golf van euforie die de wereld liet schudden op een manier waar ze in Slochteren nog veel van kunnen leren. Heel belangrijke 5 punten die we mee naar Oisterwijk namen.

Dat de Oysters over fanatieke supporters beschikken was al bekend. Evenals dat deze helden weer en wind trotseren om de Oysters na te reizen. Zo stonden ook in Groningen veel blauw gestreepte harten langs de lijn. Robin, Peter L, Jan, Henrie, Peter M, Josette, Esmee, Fysio Jan en Thijs nogmaals bedankt; door jullie support wordt rugbyen nog veel leuker!

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg