Oysters nieuws detail
05-10-2018
Door: Jan van  Spaandonk

TOCH Oysters in het Brabants Dagblad

UPDATE !

Nadat wij, twee jaar geleden, zwart op wit de toezegging kregen van de sportredactie van het Brabants Dagblad, dat een kort wedstrijdverslag, elke maandag in genoemde krant zou verschijnen, omdat promotie naar de Eerste Klasse was afgedwongen, zegt de nieuwe chef Sport, Martijn Storms, eenzijdig deze toezegging op.  De reden?

"We proberen de sportpagina's zo interessant mogelijk te maken voor iedereen. Pure wedstrijdoverzichten verdwijnen steeds meer uit de krant, die een andere functie heeft dan vroeger. Een wedstrijd is regelmatig te volgen via de social media van de club zelf en op de clubsite of Facebookpagina verschijnt later een verslag. Dan heeft het voor ons geen nut meer om dat op maandag nog te herhalen in de krant. We komen liever een paar keer per seizoen langs om een groter verhaal te maken. Dat vervangt de wekelijkse korte stukjes met de doelpuntenmakers en een quote van de trainer. Dat geldt niet alleen voor het rugby, maar ook voor de andere regionale sporten. Alleen voor de clubs op het hoogste niveau maken we een uitzondering.

Ik begrijp dat u als club Oysters wellicht liever elke week een kort wedstrijdverslag zou willen lezen, maar we kunnen helaas geen krant op maat maken. Met deze grotere verhalen hopen we een grote doelgroep te bereiken om zo de toekomst van de regionale sportjournalistiek te waarborgen. Als er zich bijzondere ontwikkelingen zijn rond het eerste team, kunt u ons altijd tippen. We blijven zeker aandacht besteden aan de regionale competitiesporten, maar wel op een andere manier."  aldus Storms.

 

De krant schotelt nu elke maandag voetbal voor. Acht pagina’s lang, wedstrijdverslagen tot in de diepste krochten van de amateursport.

De media en zeker de regionale media zou moeten begrijpen en beseffen, dat kleine sporten in  het algemeen en kleine clubs in het bijzonder hun bestaansrecht mede ontlenen aan de exposure die wordt gegeven.

Nu maar hopen dat dit alles een “Storms” in een glas water is.

Na intensief mailcontact met het BD kregen wij deze ochtend deze mail:

"Het klopt pertinent niet dat wij kleine sporten niet relevant voor onze krant vinden. De aandacht voor de regionale sport is in vergelijking met vorige jaren gelijk gebleven. Ja, het amateurvoetbal heeft een status aparte, vanwege de grote belangstelling en de rol die veel verenigingen in de buurt, dorp of stad hebben. 

Het enige dat we bij de andere sporten hebben aangepast, betreft de wekelijkse wedstrijdstukjes. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het hockey. Daar kiezen we wekelijks een andere club om langs te gaan en daar een verhaal met foto te maken. Ook bij andere sporten komen we zoals eerder aangegeven langs. Zo staat - zelfs voor uw mail - een bezoek aan Oysters op ons programma voor komend weekeinde. De door u aangehaalde ontwikkelingen over de talenten kunnen in dat verhaal aan bod komen. En ook buiten de wedstrijden om maken wij regionale sportverhalen. Dus als u interessante tips heeft aangaande het eerste team, schroom niet om contact met ons op te nemen"

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
Amelink 2011 (1).jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
autospeciaal mandemakersT.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
leen_bakker.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
kelders.jpg
rugby unlimilted.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
balkom.jpg
leeneman fa.jpg
JNV Audiovisueel.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
hermitage (2).jpeg
beks-liggend.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
vuurkorfwinkel.jpg
GBO.jpg
di-sign.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
New Wave Sports Wear.jpg
kense.jpg
domino_s pizza.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
virtual computing1.jpg
FITaal-logo.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
JorisvdPas.jpg
bouwbedrijf-van-den-biggelaar.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg