Oysters nieuws detail
22-11-2022
Door: Jan van  Spaandonk

Heavy weekend

Koud maar wel hartverwarmend rugby

De verwachtingen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hilversum waren voorzichtig positief. Tenslotte hadden de Oysters in de vorige wedstrijd, uit bij de Dukes in Den Bosch, een zeer sterke indruk achter gelaten.

Hilversum, dat zich op meerdere plekken versterkte, vlak voor het sluiten van de transferwindow, kwam met veel zelfvertrouwen naar Oisterwijk.

 

Goede start Oysters

Vanaf de eerste kick werd Hilversum onder druk gezet en leek de Oisterwijkse formatie wel een machine. Die machine haperde pas na een half uur. Toen stond het inmiddels 19-0 in het voordeel van de Oysters. Toafa Tuli, Bram Brauer en Damon Hurley zorgden voor de scores. Mati Pfaff zorgde voor het kickwerk.

Wat bracht Hilversum daar tegen in? Vooral hard rugby, dat soms op, maar even zo vaak net over het randje ging. De Oysters lieten zich niet uit het spel brengen als was de aansluitingstreffer van Hilversum, vlak voor de rust, niet nodig geweest.

 

De kentering

In het tweede bedrijf gingen de stoomketels helemaal aan. Bij de Oysters werd er druk gewisseld om het geweld tegen te houden. Hilversum is record landskampioen. Dan werd in het verleden wel eens bereikt met Gooische Jongens, heden ten dage bestaat de equipe uit louter buitenlandse spelers.

Mati Pfaff wist een penalty te verzilveren zodat de stand naar 22-7  ging.  Maar Hilversum scoorde brutaal tegen. 22-12 met nog 20 minuten te spelen.

Vervolgens werd een goede Oisterwijkse try afgekeurd, in verband met double letching. De wedstrijdbeelden en foto’s achteraf gaven duidelijk aan dat de Ref hier mis zat. Een dure fout want in plaats van 29-12, werd het 2 minuten later 22-19.

De Oysters waren moe gestreden maar nogmaals verzorgde Pfaff een prima kick; 25-19. Met nog 5 minuten op de klok leken de punten toch in Oisterwijk te blijven. Gezien het spelbeeld was dit ook terecht.

Maar de Hilversumse druk hield aan en door slecht uitverdedigen van de Oysters kreeg de wing van de Bosbokken (zoals Hilversum zichzelf afficieerd) de bal op een presenteerblaadje; drie sidesteps en de winnende try. Eindstand 25-26. Spannend tot het einde.

Overige teams

Oysters II ging een dag later tegen de studenten van Obelix in Nijmegen kopje onder. Ze werden niet van het veld gespeeld maar de koude, natte en slechte ondergrond (studenten spelen vaak op zogenaamde mulisportvelden waar ook andere sporten op worden gespeeld) was te vaak in het nadeel van de ploeg uit Oisterwijk. Eindstand 37-17. Het Clusterteam Ducksters trok de overwinning wel binnen tegen The Vets uit Valkenswaard 43-7

 

De jeugd van de Oysters hadden een vol programma

De uitslagen

Cubs (11-13 jaar)  RC Tilburg -  Oysters/Vets/Ducks -  40 – 22

Junioren (14-16 jaar) Plate: Oisterwijk Oysters – The Bulldogs Almere  58-17

Colts (16-18 jaar) Bowl: Oysters/Vets/Ducks – RC Aachen  12- 39

 

Nog een oproep

Ben jij geboren in 2009 of 2010? Dan zoeken onze Cubs versterking. Rugby leren op deze leeftijd is het aller leukste. Je speelt op een groot veld, kicken op de palen, de eerste beginselen van de scrum, het zit er allemaal bij. Meld je aan via de Oysters website: www.oysters.nl

 

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
Kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
Bord Leeneman advies.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
vuurkofwinkel.jpg
GBO.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
3 (1).jpg
123AAA123 (1).jpg
Huurhal.jpg
Oysters Scorebord kopie JPG.jpg
Browuers.jpg
Basiccleaning.jpg
RAKO.jpg
Jackruskus.jpg
medifit.jpg
Moonen Advies Riolering en Stedelijk Water.jpg
ActieDent.jpg
image001.jpg
Taktor_Pantone.jpg
TANKBEER_LOGO_RGB.jpg