Oysters nieuws detail
17-01-2023
Door: Jan van  Spaandonk

De Brabantse Derby in de Kelderklasse

....en de reizende tas

Natuurlijk moet een wedstrijdverslag gaan over de wedstrijd. Natuurlijk moet je daarin lezen over de roemruchte en zwaar bevochten overwinning op de Nemesis van de Oysters. Je zou daarin kunnen schrijven dat het de eerste keer was dat Ut Vijfduh een echte wedstrijd kon spelen met dank aan 30 heren in rood-gele hemden (die ook danig in hun hemd werden gezet), dat die k-Bosschenaren (zeggen ze zelf ook) hun monden maar lastig konden houden en de score openden via een razends snelle aanval, dat het daarna gelijk op ging (zowel in tries als in gemiste conversies: welkom in de kelderklasse), dat Kaat Den Haag en den Bosch verwisselde, dat Joep scoorde, Nicky op 1e center speelde (en als enige op die positie niet geblesseerd het veld af ging), dat Bobby, Michael, Pim en/of Bart scoorden, maar dat is niet zo interessant als het verhaal van die tas (zeker nu daarvan wel beeldmateriaal is).

 

Die tas begon zijn, haar of het reis op zondagochtend in de beschutte en verzorgende omgeving van de familie (in verband met de privacy is de naam weggelaten, maar na te vragen bij de redactie tegen betaling van een gering bedrag) en werd achterin de Citroën gelegd om mee op reis te gaan naar Den Bosch voor de OetelOesterCup. Het beloofde een prachtige dag te worden: niet alleen vanwege het weer (de tas zou niet nat worden), maar er werd heerlijk geurende kleding en shampoo ingepakt en er zou ook nog een fleurig oranje shirt over de tas gedrapeerd gaan worden. De tas zou ook een backstage experience krijgen waarin de tas zou worden ondergedompeld in de teamvoorbereiding op Het Treffen. Backstage aangekomen, bleken de tegenstanders van heavy shit te houden (en achteraf ook van feestmuziek, ondanks de dikke nederlaag die werd opgelopen) en de tas wist dat het een mooie dag zou zijn.

Na de wedstrijd werd de tas echter vergeten, maar dat deerde de tas niet, want er was genoeg te zien. Vanuit de rugbyclub op De Wallen ging de tas op pad.

De tas ging langs de bezienswaardigheden in de Brabantse hoofdstad, langs de Sint Jan, waar de kerststal helaas niet meer te bezichtigen viel, het plein wat leeg aandeed, maar het o zo gezellig kan zijn voor een tas in het algemeen en de tas in het bijzonder.

 

De tas was vergeten van het toilet gebruik te maken voordat de reis werd aanvaard en moest nog tweemaal voor een toilettaire stop halt houden. De tas weet uit eerdere ervaringen dat dit niet is toegestaan in de APV van Oeteldonk, maar als de nood hoog is.....

 

De tas vond de stad erg mooi, maar vond het ook tijd worden om huiswaarts te keren. En uiteraard reist de tas met het openbaar vervoer, want de tas is zuinig op deze wereld. De tas is zelf ook gerecyceld materiaal. Net als de eigenaar van de tas, die alleen nog groene auto’s verkoopt. De tas zag dat er vele tassen op reis waren, sommigen hadden zelfs wielen. Dat zou de tas ook wel willen: misschien voor sinterklaas of in een volgend leven na reïncarnatie, zo overpeinsde de tas.

Eén ding dat de tas heeft gevraagd om niet te vermelden, maar de waarheid mag geen geweld worden aangedaan, is dat de tas (hoewel grijs van kleur) een zwartrijder blijkt te zijn. De tas is al meer dan eens als verstekeling achterin gaan liggen, maar deze dag is de tas zonder het kopen van een vervoersbewijs gaan reizen. In Oisterwijk aangekomen, ging de tas op zoek naar het team, dronk nog wat, las over het verlies in den Haag, de winst in Oixtelwijk tegen een paar zwarte stieren, dronk er nog een en twee, overwoog om nog wat aan sport te gaan doen, ging nog even rusten op de aanhanger en besloot toen om wat eten te halen bij een lokaal etablissement.

 

De tas vond dat het een mooie dag was geweest en ging slapen; het zou een one night stand worden, want de houder van de tas was nergens te bekennen. De tas had zich nog geen moment afgevraagd waar GertJan eigenlijk was gebleven. Dat zijn zorgen voor morgen en daar doet de tas niet aan.

Er was ook een verhaal over een vergeten jas: die moest verder reizen, maar zal ook nog wel komen. Net als de schoenen van Logan, die weer kwamen aanlopen.

 

JvB

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
logo Amelink Interieur.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
Kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
Leeneman bord 20x40.jpg
JNV Logo Audiovisuele smaakmakers 35 jaar zwart 300dpi.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
vuurkofwinkel.jpg
GBO.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
logo 2.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Logo Darwin-Liggend FC.jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
3 (1).jpg
Huurhal.jpg
Oysters Scorebord kopie JPG.jpg
Browuers.jpg
Basiccleaning.jpg
RAKO.jpg
Jackruskus.jpg
medifit.jpg
Moonen Advies Riolering en Stedelijk Water.jpg
ActieDent.jpg
image001.jpg
Taktor_Pantone.jpg
TANKBEER_LOGO_RGB.jpg
vakgarage bressers logo.jpg
344_HYP_22010_JNV Reclamebord_Businessbord (40x20) 003.jpg
beekmans_logoennaam_zonder sub.JPG
GeonWater_Logo_Breed wit.jpg
JVR logo tbv website.jpg