Oysters nieuws detail
23-01-2023
Door: Jan van  Spaandonk

Ronde twee in de ereklasse van start

Oysters maken zich op voor de Trophy poule

Tien wedstrijden speelden de Oysters tot op heden in 2022 op het hoogste niveau van de rugbycompetitie in Nederland. Het team van trainer Johan Hartwigsen prijkt op een negende plaats en dat is ondanks het zware programma 1 plekje hoger dan de tussenstand van vorig jaar.

Wat is er verandert?

In tegenstelling tot de jaargang 2021-2022 nemen dit jaar slechts 12 teams deel aan de Ereklasse, vorig jaar degradeerden 4 teams. Uiteindelijk besloot ook RC Bassets uit Sassenheim, dat zich in een zinderende promotie/degradatie wedstrijd tegen Rotterdam had veilig gespeeld, de handdoek te gooien en vrijwillig te degraderen. Rotterdam nam de plaats gretig over.

 

Zware start competitie

Voor de Oysters kwam zeker niet de meest gunstige loting uit de bus. De eerste zes wedstrijden moest aangetreden worden tegen de top 6 van vorig jaar. Daar liepen dan bij de start van het seizoen nog wedstrijden van Oranje en team Delta doorheen, wat tot gevolg had dat de Oisterwijkers nooit in hun sterkste opstelling konden spelen.

Toch werden in Hoek van Holland verrassend de eerste punten van het seizoen gepakt. Toen volgde een mooie serie van goed, spannend en concurrerend rugby tegen Dukes, Hilversum en DIOK die alle verliezend werden afgesloten maar toch 3 punten opleverden. “Met een beetje meer fortuin win je deze drie wedstrijden” aldus René Vorstenbosch, hoofd van de technische commissie. ”Vooral de wedstrijd tegen Hilversum, waarbij we een dikke voorsprong bij rust, toch uit handen geven. Wij moeten wel wat volwassener worden in dit soort wedstrijden.”

Het feit dat de Oysters in deze wedstrijd drie sleutelspelers zagen uitvallen, twee geblesseerd en een met een rode kaart (en 4 wedstrijden schorsing tot gevolg) hielp ook niet echt in het vervolg van de competitie.

“Toch moeten we de jongens een dik compliment maken, ze hebben in nagenoeg alle wedstrijden het maximale gegeven”. Johan Hartwigsen, Zuid Afrikaan en sinds 4 jaar werkzaam en woonachtig in Oisterwijk, ziet nog steeds progressie bij de groep. “Natuurlijk is het een puzzel om elke week het sterkst mogelijke team het veld in te sturen, maar naast het feit dat onze groep steeds meer routine herbergt dienen zich ook nieuwe talentvolle jongens aan. De Oysters kunnen nog jaren vooruit.”

Tweede helft seizoen

Na 10 wedstrijden (eigenlijk 11, maar tijdens de eerste helft trok ook het studententeam van Ascrum zich terug uit de competitie, splitst de rugbybond de competitie in een Champions – en Trophypoule. Vorig jaar wonnen de Oysters de cup van “the best of the rest”. Is daar dit jaar weer kans op?

“De teams die dit jaar in de Trophy terecht zijn gekomen zijn allemaal erg aan elkaar gewaagd. Vorig jaar had je toch een paar zwakkere teams. Nu is dat veel minder het geval. Het gegeven dat landskampioen DIOK en record kampioen Hilversum allebei in deze poule zitten zegt genoeg. Toch gaan we er alles aan doen om in deze tweede fase goed voor de dag te komen”.

Aanstaande zaterdag, thuis tegen RC Hoek van Holland gaan de jongens van Oysters 1 weer alles geven! Kom jij ze aanmoedigen???


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
logo Amelink Interieur.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
Kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
Leeneman bord 20x40.jpg
JNV Logo Audiovisuele smaakmakers 35 jaar zwart 300dpi.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
vuurkofwinkel.jpg
GBO.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
logo 2.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Logo Darwin-Liggend FC.jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
3 (1).jpg
Huurhal.jpg
Oysters Scorebord kopie JPG.jpg
Browuers.jpg
Basiccleaning.jpg
RAKO.jpg
Jackruskus.jpg
medifit.jpg
Moonen Advies Riolering en Stedelijk Water.jpg
ActieDent.jpg
image001.jpg
Taktor_Pantone.jpg
TANKBEER_LOGO_RGB.jpg
vakgarage bressers logo.jpg
344_HYP_22010_JNV Reclamebord_Businessbord (40x20) 003.jpg
beekmans_logoennaam_zonder sub.JPG
GeonWater_Logo_Breed wit.jpg
JVR logo tbv website.jpg