11-09-2016
Door: Jan van  Spaandonk

Junioren worstelen zich langs Den Haag

Ray Kivits is de reporter

Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste juniorenwedstrijd tegen het tweede (van drie) juniorenteams van HRC (Den Haag). De wedstrijd begon ruim 20 minuten te laat omdat een auto van de ouders van HRC pech onderweg gekregen had, dus we hadden een extra lange warming up. Hoewel dit met het warme weer niet echt nodig was.

We kwamen al snel op voorsprong door een uitbraak van Toon. De conversie was helaas mis dus werd het 5-0. Na een kwartier kon Toon weer scoren, nadat vanuit de scrum de bal bij hem terecht was gekomen. Ook deze keer ging de conversie helaas naast.

HRC2 kon voor de rust nog twee keer makkelijk uitbreken doordat er door ons in die fase niet zo goed werd getackeld. Dat gaan we de volgende keer beter doen! Want HRC kwam hierdoor op een voorsprong van 10-12 te staan toen we de rust ingingen.

In de tweede helft gingen we er weer vol tegen aan en werd er ook beter verdedigd. Toon kon vanaf de middenlijn de bal in het vrije spel oppikken en rende richting de tryline om tussen de palen de try te drukken. Voor Mathieu was het toen een eitje om de conversie te scoren zodat we weer op voorsprong kwamen: 17-12. We kregen in de wedstrijd via de lijn nog twee mooie kansen om te scoren maar het lukte Gijs beide keren net niet om de tryline te bereiken. Even later konden we via mooi doorpassen van de bal naar Toon onze voorsprong uitbreiden tot 22-12.

Toen begon bij sommige de conditie een rol te spelen en vroegen ze om te worden gewisseld, maar op een gegeven moment waren er geen wissels meer door enkele lichte blessures. Dus moest iedereen even doorbijten toen HRC2 steeds meer druk begon te zetten in deze zware wedstrijd. Op het laatst lukte het ze nog om vanuit een vrije kick op 5m van onze tryline hun achterstand terug te brengen tot 22-17. Maar gelukkig bleef het daarbij.

Onze eerste Juniorenwedstrijd hebben we verdiend gewonnen en ik ben trots op het hele team, waarvan Toon als captain deze week man of the match werd.